jump to navigation

4 juni: 4-2 overwinning op Popeye was niet genoeg 5 juni 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

De laatste speeldag begon met de wetenschap dat er nog van alles mogelijk was. Als TV Dekker/Horsman met 5-1 of 6-0 zou winnen, bleven het team in de eredivisie. Er waren bovendien nog kansen om zelfs de play-offs te halen – als alles voor TV Dekker Tennis de goede kant zou uitvallen…

De eerste opdracht was natuurlijk: zoveel mogelijk winnen. Er waren geen verrassingen in de opstellingen en vol goede moed trok het team ‘ten strijde’. En hoera, de scoreborden deden het weer.

Yuliya Beygelzimer-Nicole Thijssen: 6-4, 6-1
Een prachtige, regelmatige overwinning voor Yuliya. Yuliya voelt zich duidelijk helemaal thuis bij TV Dekker Tennis en liet de gehele dag blijken enorm betrokken te zijn bij de vereniging.

Andreea Ehritt-Vanc-Daniëlle Harmsen: 6-2, 7-5
Andreea is ook al zo’n ‘verenigingsdier’. Zij pakte ‘gewoon’ weer haar punt. Ondanks de harde wind, ondanks de spanning, ondanks de vermoeidheid die toch wel voelbaar moet zijn na al die wedstrijden.

Na de damessingles een stand van 2-0. Heerlijk!

Santiago Gonzalez Torre – Michel Koning: 6-4. 6-7, 6-4
Jawel de koning van de driesetters hield ook tegen Popeye de spanning er in. Waar hij in de eerste set duidelijk de betere speler was, kon hij in de tweede set de vele breekkansen niet verzilveren. In de tiebreak verloor Santi al direct in het begin de tweede van zijn eerste opslagbeurt. Dat verschil kon hij niet meer goed maken.
In de derde set bleef het tot 4-4 een gelijke strijd, met wederom breekkansen voor Santie die Michel Koning steeds vakkundig met een ace wegsloeg. Toen was daar eindelijk de breek voor Santi in de negende game en kon hij de derde set zelf uitserveren.

Bruno Echagaray – Dennis van Scheppingen: 6-7, 2-6
Bruno is tijdens de eredivisie steeds beter gaan spelen. In de wedstrijd tegen Dennis van Scheppingen kon hij zelfs tot 6-6 in de eerste set de strijd volhouden en werd er geen puntje gemorst. In de tiebreak bleek Dennis echter de koelere speler: hij won de tiebreak met maar liefst 7-1.
In de tweede set werd Bruno in de vijfde game gebroken en daarmee ook het verzet van Bruno. Tegen de gedrevenheid van Dennis kon hij niet op.

Tussenstand na de singles: 3-1. Alle kansen nog open. De uitslagen op teletekst van de andere wedstrijden werden druk bestudeerd. Alles was nog mogelijk. Meppel stond voor tegen Amstelpark. Er werd druk gespeculeerd: ‘als’… ‘mits’ … ‘ maar’ … ‘ veronderstel’…. Maar alleen de tijd kon het leren!

Damesdubbel: Andreea en Yuliya tegen Nicole en Daniëlle: 1-6, 4-6
Ja, die uitslag zegt genoeg. Daarmee was het eigenlijk gebeurd. Dit punt had het team moeten pakken. Nu was het een nadeel dat Andreea en Yuliya zo veel betrokkenheid tonen bij de vereniging. De spanning en druk was immens. En waar ze anders altijd met plezier en zelfverzekerd op de baan staan, zagen we nu strakke gezichtjes, stramme benen, en verstarde armen. Zo leek het althans vanaf de tribune.

Met een tussenstand van 3-2 ging het herendubbel de baan op.

Melle van Gemerden en Santiago Gonzalez tegen Michel Koning en Jasper Smit.
Een mooie eerste set met een 7-5 overwinning voor de Dekker-mannen. Michel klaagde over pijn in zijn knie. Deed er een verbandje om. Na de eerste set kwam er iemand uit het tennisrestaurant met de tussenstanden. En terwijl Melle en Santi al klaarstonden, volgde er een opgave van Popeye. Jammer.

Eindstand: 4-2.

Mooie overwinning, maar wel een degradatie. Jaartje hoofdklasse en dan snel weer terug??

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: