jump to navigation

2 juni: Klinkende overwinning 3 juni 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Eindelijk was daar dan de eerste overwinning voor TV Dekker/Horsman. Na twee gelijke spelen en drie keer verlies, was er nu een klinkende zege met 6-0 op Geldrop Banen. Die punten waren hard nodig, want degradatie ligt op de loer. Het was de bedoeling met deze winst op Leimonias in te lopen. Helaas won Leimonias eveneens met 6-0 (van BLTV), zodat er van inlopen geen sprake is. BLTV is nu de te kloppen ploeg, maar ja, BLTV speelt donderdag tegen Geldrop Banen. Amstelpark staat twee punten boven TV Dekker/Horsman en speelt zondag in en tegen Meppel. Eigenlijk gun ik Meppel heel erg een 6-0 overwinning… . Dat is het voordeel van dit weblog. Dat hoeft niet objectief te zijn, zoals een journalist behoort te zijn.

We zijn niet alleen afhankelijk van de prestaties van Meppel. Ons team moet ook het beste naar boven halen en met zo groot mogelijk verschil in punten winnen. Popeys is de tegenstander. Popeye staat op een gedeelde tweede plaats en heeft een sterk team. Eén ding is duidelijk: het is super spannend!

Nu eerst nog even de terugblik op afgelopen dinsdag.

Yuliya Beygelzimer – Mervana Jugic-Salkic: 3-6, 7-6 (3), 6-1
Ja, alweer een lange partij met drie sets. Na 2,5 uur was Yuliya klaar met haar tegenstandster. Met een bijzonder knappe tweede set. Na een 3-0 achterstand wist Yuliya gelijk te komen, werd nogmaals gebroken (3-5), brak weer terug (4-5) en kwam vervolgens op eigen service met 15-40 achter. Twee matchpunten voor Mervana. Het werd deuce en toch 5-5. Beide dames behielden hun opslag: tiebraek. Die ging met 7-3 naar Yuliya. Daarna was het gebeurd: snel liep Yuliya uit naar 6-1.

Andreea Ehritt-Vanc – Leonie Mekel: 6-2, 6-4
Anderhalf uur duurde deze partij, wat je aan de stand niet zou afleiden.

Santiago Gonzalez Torre – Peter Lucassen: 6-0, 6-2
Binnen het uur had Santiago dit punt binnen, die duidelijk een maatje te groot was voor zijn jongere tegenstander.

Bruno Echagaray – Bart Beks: 6-4, 4-6, 6-2
In de eerste set leek Bruno gemakkelijk de overwinning binnen te halen, maar hij vergistte zich in de vechtlust van Bart. In de derde set wist hij zijn tegenstander echtertoch overtuigend te kloppen.

Damesdubbel: dezelfde enkelspel dames troffen elkaar in de dubbel. Heel solide werd het 6-3 en 6-1 voor de Dekker-dames.
Bij de herendubbel één nieuwe naam: Fred Hemmes speelde samen met Peter Lucassen. Veel hadden ze niet in te brengen. Snel en vakkundig maakten Santi en Bruno met 6-0 en 6-3 de eindzege met van 6 tegen 0 compleet.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: