jump to navigation

31 mei: Amstelpark wint met 4-2 31 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Weer een dag met lange wedstrijden, twee driesetters, twee tiebreaks, onbenutte matchpunten… Weer spannend, weer prachtig weer en prachtig tennis, maar weer te weinig punten. Het blijft zo wel spannend tot het einde. Niet meer of de play-offs haalbaar zijn, maar of we nog uit de degradatiezone gaan komen. Maar eerst een korte weergave van de partijen van Eerste Pinksterdag.

Chayenne Ewijk – Yuliya Beygelzimer: 4 – 6, 7 – 5, 3 – 6
Bijzonderheden: Yuliya stond in de tweede set met 5-2 achter, weet terug te komen tot 5 – 5, maar wordt op het laatst toch gebroken. In de derde set maakt Yuliya een breek n de eerste game in de vierde game weer goed. Een breek in de achtste game is voldoende voor de winst in de partij. Het zal niemand verbazen dat het wéér een erg lange partij was!

Marlot Meddens – Andreea Ehritt-Vanc: 6-4, 7-5
Bijzonderheden: in de tweede set speelde Andreea makkelijker dan in de eerste. Het zag er naar uit dat er een tiebreak en wellicht een derde set aan te pas moesten komen. Een breek in de elfde game was echter voldoende voor Marlot om de winst binnen te halen.

Nick van der Meer – Santiago Gonzalez Torre: 7-5, 2-6, 7-6
Bijzonderheden: in de eerste set viel slechts één breek, in de elfde game. In de tweede set wist Santiago in de zesde game een breek te plaatsen, behield vervolgens zijn service en pakte ook de laatste servicegame van Nick af. Een gefrustreerde Nick van der Meer sloeg vervolgens zijn rackets in twee delen. Dat leverde, uiteraard, een waarschuwing op. In de derde set liep Santiago uit naar 3-0 en 4-1, leverde op 4-2 zijn eigen opslag in. Vervolgens drie breeks op rij in het voordeel van Santiago. Hij mag daardoor met een 5-4 voorsprong voor de wedstrijd serveren. Hij krijgt ook twee matchpunten maar weet die niet te verzilveren – tot afgrijzen van de meegereisde supporters. Het wordt uiteindelijk 6-6. In de tiebreak is het Nick van der Meer die het koelste blijft en snel uitloopt naar 4-0 en uiteindelijk met 7-4 de tiebreak en dus de wedstrijd wint.

Peter Wessels – Bruno Echagaray: 6-1, 7-6
Bruno komt steeds beter in zijn spel, dat blijkt wel in deze wedstrijd. In de eerste set is Peter Wessels superieur, maar in de tweede set weet Bruno beter raad met het spel van Peter. In de tiebreak gunt Wessels zijn tegenstander echter maar één punt.

Damesdubbel: Ewijk/Meddens – Ehritt-Vanc/Beygelzimer: 2-6, 4-6
Bijzonderheden: wat een leuke wedstrijd om te zien! In de eerste set is het Marlot Meddens die beide keren haar opslag verliest. In de tweede set zijn er zowaar tot 3-4 geen breeks te noteren, als in de achtste game de opslag van Marlot weer gebroken wordt.  Als Andreea voor de wedstrijd serveert, komen de Amstelpark-dames nog een game terug, om vervolgens de laatste game weer in te leveren.

Herendubbel: Wessels/Van der Meer – Echagaray/Van Gemerden: 6-4, 6-3
Bijzonderheden: een nieuwe combinatie voor Dekker/Horsman die in principe goed uitpakt. Er zijn veel mooie ralley’s en volley’s te zien. Natuurlijk hopen we dat er een derde set komt, maar helaas is dat niet het geval.

Algemeen
Deze wedstrijd duurde weer het langste van alle ontmoetingen van vandaag. Pas om half negen was de herendubbel afgelopen.
De wedstrijd tussen Popeye en Meppel werd op de banen pal naast onze wedstrijden gespeeld. We konden de wedstrijden (en de sensatie!) daar dus ook goed volgen. Het leek alsof half Meppel was meegereisd met het team! Wat een gejuich en gejoel, wat gezellig!

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: