jump to navigation

30 mei: prachtig tennis, slechts twee punten 30 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Het was volop genieten langs de banen 1 en 2 bij Dekker Tennis. Mooie wedstrijden, prachtig weer, sportieve sfeer. Beetje weinig publiek…  Terwijl het zó spannend was. Een korte samenvatting.

Yuliya Beygelzimer – Masa Zec Peskiric: 6-7 (4), 2-6
Bijzonderheden: Voor Yuliya’s doen een ‘snelle’ partij. De wedstrijd duurde ‘slechts’ twee uur. Een eerste set met twee breaks over en weer en een tiebreak die de winst voor Meppel opleverde. In de tweede set kwam Yuliya eerst een break voor, maar vanaf die 2-0 wist ze geen game meer te pakken.

Andreea Ehritt-Vanc – Martina Sucha: 7-5, 0-6, 6-1
Bijzonderheden: een grillige eerste set met maar liefst acht breaks. Een erg eenzijdige set waarin Andreea even de weg kwijt was. Een eveneens eenzijdige set, waarin Andreea weer gediceerd de punten maakte.

Santiago Gonzalez Torre – Sebastian Decoud: 2-6, 6-4, 5-7
Bijzonderheden: alweer een driesetter met een ongemeen spannende derde set. Santiago kwam een break voor, leverde die in de achtstet game weer in. Kreeg op 4-5 een matchpunt tegen, maakte toch nog 5-5. Het werd 5-6, kwam op eigen opslag achter, kreeg twee matchpunten tegen, werkte er een te weinig weg…

Bruno Echagaray – Boy Westerhof: 6-3, 6-2
Ha! Het eerste punt voor Bruno. In een uur en tien minuten was Bruno Boy de baas (dat allitereert leuk).

Tussenstand na de singles: 2-2

Damesdubbel: Andreea en Yuliya tegen Masa en Martina. Hoe spannend kan een damesdubbel zijn? Twee keer een tiebreak. De eerste ging met 10-8 naar de dames uit Meppel, de tweede met 8-6.
Bijzonderheden: naast de twee spannende tiebreaks was er nog een incident waarbij Martina een bal op haar neus kreeg, wat haar een fikse bloedneus opleverde. In de eerste set waren er diverse breaks die naar 6-6 leidden, in de tweede set behield iedereen haar opslag. In de eerste tiebreak hadden de Dekker-dames ook kans op de eerste set met diverse setpunten.

Herendubbel: Melle van Gemerden en Santiago tegen Robert Smeets en Sebastian Decoud.  Laten we er maar weer een driesetter van maken: 3-6, 6-3, 1-6.
Bijzonderheden: In de eerste set was een break in de zesde game voldoende voor Meppel om de set binnen te halen. In de tweede set telden we drie breaks en in de derde set wilde het niet meer lukken bij onze Dekker-mannen.

De 2-4 eindstand was een teleurstellende uitslag. Net als woensdag in Breda was er de mogelijkheid tot meer. Toch kun je niet zeggen dat het een teleurstellende dág was. Daarvoor was het tennis te mooi en te spannend. Er is strijd geleverd en als er dan eens een racket tegen het hek gaat, dan toont dat de frustratie van de spelers. De wil om te winnen is er echt wel, daar twijfelt niemand aan!

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: