jump to navigation

24 mei: thuiswedstrijd tegen De Manege 24 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Ladies Day bij TV Dekker/Horsman

De titel van dit artikel zegt vermoedelijk al genoeg: het waren de dames die zondag voor de punten zorgden. Het was weer prachtig tennis en prachtig tennisweer! De zon heeft geen moment verstek laten gaan! En met een 3-3 gelijkspel zijn we vandaag ook redelijk tevreden. Laat ik maar eens vertellen hoe het tot die 3-3 kwam.

Yuliya Beygelzimer speelde tegen Neuza Silva. Ik kwam bij de baan aan toen het net 3 – 3 was geworden in de eerste set. De volgende game was een super lange, die uiteindelijk na vele malen deuce toch een break opleverde voor Yuliya. Ze behield vervolgens haar eigen service en snoepte ook de laatste game af: 6-3. In de tweede set brak Neuza Silva twee keer. Yuliya kwam nog één break terug, maar moest toch met 6-2 de set uit handen geven. Dan maar weer een derde set. Daar hebben we al ruim ervaring mee en ook dit keer werd daarmee de wedstrijd binnengehaald: 6-2. De wedstrijd duurde met 2,5 uur iets korter dan gisteren!

Ook Andreea Ehritt-Vanc had ongeveer 2,5 uur nodig en eveneens drie sets om de winst te pakken. Andreea speelde tegen Lina Stanciute een spannende eerste set, die met een enkele break over en weer in een tiebreak eindigde. De tiebreak was met 7-4 voor Andreea. De tweede set ging met 6-2 naar de Apeldoornse, hoewel Andreea aanvankelijk een break voor stond. In de derde set probeerde Lina Stanciute direct een break te forceren, maar na een lange strijd werd het toch gewoon 1-0. De derde set had wel een grillig serviceverloop, maar met 6-3 haalde ook Andreea het punt binnen.

Santiago Gonzalez Torre moest het opnemen tegen Jesse Huta Galung. Jesse wordt nog altijd een warm hart toegedragen bij vele Dekkerianen en die wedstrijd trok dan ook veel bekijks. Jesse stond geconcentreerd op de baan en liet zien dat hij niet voor niets de beste tennisser is van Nederland. Hij won de eerste set vrij gemakkelijk van Santiago. Santiago had in de tweede set meer grip op de wedstrijd en kon tot 4-4 gelijk op gaan. Toen wist Jesse echter een break te forceren en vervolgens de set uit te serveren, waarmee hij het eerste punt voor De Manege binnenhaalde.

Bruno Echagaray speelde tegen Konstantin Economidis. Ook Bruno moest de eerste set met 6-1 uit handen geven.  Net als bij de eerste herensingle kreeg de Dekker-speler meer grip op de wedstrijd. Game na game werd de service behouden. Tot 5-5. Dat was het moment waarop Konstantin een break plaatste. In zijn eigen opslagbeurt kon hij het eerste matchpunt direct met een ace verzilveren.

Bij de damesdubbel kwamen dezelfde dames in actie als bij de singles: Andreea en Yuliya tegen Neuza en Lina. Vrij snel liepen de Warmondse dames uit naar 6-3. In de tweede set ging dat wat moeizamer. Er was ook wat ‘gekrakeel’ over scheidsrechterlijke beslissingen en toeschouwers die zich daarmee gingen bemoeien. Met drie keer een break en een re-break werd het 5-5 en op eigen service 6-5 voor Andreea/Yuliya. In de laatste game kreeg het Dekker-tweetal een matchpunt op de service van Neuza. Dat was genoeg voor de winst.

De herendubbel was inmiddels ook al begonnen. Voortvarend liep het Manege-dubbel (Jesse en Konstantin) uit naar 6-1. Ook in de tweede set werd direct een break geforceerd, die ze niet meer uit handen gaven. Op 2-3 kregen de Warmonders nog wel de mogelijkheid om terug te breken, maar die kon niet benut worden. Op love werd de wedstrijd uitgeserveerd: 6-4.

De eindstand is daarmee wederom een gelijkspel. Woensdag reizen we af naar Breda. BLTV speelde gisteren gelijk en won vandaag met 4-2. We gaan eens kijken wat wij daar kunnen bereiken.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: