jump to navigation

Eredivisie gemengd: Leimonias tegen TV Dekker/Horsman 23 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

23 mei: prachtig tennis levert geen winnaar op

Het was blijkbaar nog even wennen voor de toeschouwers: het was om 11.00 uur niet direct druk te noemen bij de eredivisiebanen van Leimonias. Goed om te weten: alle eredivisiewedstrijden beginnen om 11.00 uur. En wie denkt dat de damessingles niet zo interessant zijn, komt bedrogen uit, want we hebben een topwedstrijd gezien tussen Eva Fernandez-Brugues en onze Yuliya Beygelzimer.

De laatste bal van de wedstrijddag werd rond half tien geslagen: de speelsters en spelers hebben dus 10,5 uur op de baan gestaan! De uitslagen van de andere wedstrijden stonden al op Teletekst toen de damesdubbel net was begonnen….

Dat had alles te maken met de driesetters die er in deze ontmoeting afgewerkt werden. Vooral de partij tussen Eva Fernandez-Brugues en Yuliya Beygelzimer mocht er met ruim drie uur zijn. De eerste set ging daarbij met 3-6 naar Yuliya, in de tweede set werd het 6-2 voor Eva Fernandez door twee breaks op de eerste twee opslagbeurten. In de derde set gebeurde het omgekeerde: Yuliya kwam met 4-0 voor. Op 5-2 serveerde ze voor de wedstrijd, kreeg ook een matchpunt, maar moest toch nog een break toestaan. Een matchpunt in de laatste game op de service van Fernandez was voldoende voor winst in de wedstrijd. Het was een boeiende wedstrijd met lange ralley’s waarbij beide spelers tot het uiterste gingen.

De tweede single was ondertussen al afgelopen. De Canadese Marie Eve Pelletier nam het op tegen Andreea Ehritt-Vanc. Andreea als vanouds met haar gemakkelijk ogende spel. Een wedstrijd met heel veel breaks over en weer, waarbij Marie Eve in ruim anderhalf uur aan het langste eind trok: 6-3 en 6-2.

Doordat de eerste damessingle zo lang duurde ging de tweede herensingle het eerst de baan op. Dat is nog wel eens verwarrend voor de toeschouwers: die verwachten dat de eerste herensingle op de vrijgekomen baan gaat spelen. Maar de singles zijn dus gekoppeld aan een baan. Marcus Hilpert nam het voor Leimonias op tegen Bruno Echagaray. De eerste set werd vrij snel en makkelijk gewonnen door Bruno. In de tweede set kwam Hilpert ijzersterk terug: 6-2.In de derde set wist Hilpert de eerste opslagbeurt al direct af te pakken en kon hij uitlopen naar 3-0, een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf en die hij op 5-2 zelfs nog vergrootte tot een winnende 6-2.

In de andere herensingle troffen Attila Balazs en Santiago Gonzales Torre elkaar. De snelle en beweeglijke Balazs leek aanvankelijk de betere speler. Met twee breaks haalde hij de eerste set naar zich toe. In de tweede set kwam Santiago echter pas goed op stoom. Hij kwam een break voor, leverde de break weliswaar weer in, maar wist op 5-6 de voor de set beslissende break te plaatsen. In de derde set ging het tot 3-3 gelijk op. Santiago troeft zijn tegenstander dan af en loopt vervolgens op eigen service uit naar 3-5. Balazs serveert dan om in de wedstrijd te blijven, maar hij komt met 15-40 achter. Het tweede matchpunt weet Santiago dan te benutten en met 6-3 is de derde set voor hem.

Met een tussenstand van 2-2 gaan de dames de baan op. Leimonias brengt Marie Eve Pelletier samen met Anna Gerasimou op de baan. Voor Dekker spelen Andreea en Yuliya. De toeschouwers kunnen genieten van een prachtig damesdubbel. De wedstrijd duurt maar liefst twee uur. De eerste set gaat met 6-4 naar TV Dekker/Horsman. In de tweede set gaan de braeks over en weer, maar uiteindelijk is de set met 6-3 voor onze dames.

Ook bij het herendubbel brengt Leimonias een ‘verse’ speler in: Amir Hadad, de Israeliër die al jaren voor Leimonias uitkomt. Met Attila Balazs aan zijn zij neemt hij het op tegen het goed elkaar ingespeelde Mexicaanse duo. Het wordt een wedstrijd die van alles heeft: diepe slagen, passeerslagen, geweldige volley’s, geweldige ralley’s. Ook deze wedstrijd gaat over drie sets. In de eerste set moet een tiebreak uitkomst bieden: 7-4 voor Echagaray/ Gonzales. In de tweede set gaat de strijd eveneens gelijk op, maar op 6-5 plaatsen Hadad/Balazs dan de beslissende break. Alweer een derde set. Het licht gaat erbij aan. Verhoudingsgewijs gaat deze set snel voorbij. Met twee breaks komt het Haagse dubbel op een comfortabele voorsprong van 5-2. Ze kunnen zelf serveren voor de wedstrijd en krijgen twee wedstrijdpunten; het tweede weten ze te verzilveren: 6-2.

Daarmee eindigt de wedstrijd met een gelijkspel: 3-3. Doordat BLTV en Meppel ook gelijkspeelden zijn er nu vier teams met drie punten. Op basis van gewonnen sets en gewonnen games staat TV Dekker/Horsman nu op een vijfde plaats. De kop is er in ieder geval af. En wat een geweldig mooie dag hebben wij meegemaakt. Het is altijd leuk om op het mooie park van Leimonias te gast te zijn.

Het is half tien als de wedstrijden zijn afgelopen. Geen tijd meer om na te praten, snel naar huis en achter de pc voor het weblog en het dagjournaal voor morgen in verband met de thuiswedstrijd TV Dekker/Horsman – Coldec/de Manege.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: