jump to navigation

Voorbeschouwing eredivisie 2009 19 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Voorbeschouwing.
trackback

Eredivisie gemengd, eredivisie voor proftennissers, eredivisie tennis? Wat is dat nu precies? We hebben het over het landskampioenschap voor gemengde tennisteams op het hoogste niveau. Het gaat daarbij voor een groot deel om tennissers die van tennis hun beroep hebben gemaakt, of proberen te maken. Dat is dan ook de reden dat deze competitie in twee weken wordt afgewerkt. Een competitie van zeven of acht weken zou een te grote bres slaan in de mogelijkheden voor inkomsten in het profcircuit.

In twee weken tijd wordt er daarom een competitie gespeeld van zeven wedstrijddagen: weekend, woensdag, weekend, dinsdag, donderdag. Er zijn acht teams. De vier teams die na die zeven wedstrijddagen de plaatsen 1 tot en met 4 bekleden van de stand, spelen in het aansluitende weekend de play-offs. De play-offs worden gespeeld op het park van de regerend landskampioen, in dit geval het park van TC de Manege in Apeldoorn.

TV Dekker Tennis speelt al enkele jaren mee in de eredivisie. De doelstelling is om te proberen om met een voor de regio representatief team de strijd aan te gaan. Helaas is dat dit jaar niet gelukt. Dat is een kwestie van budget en beschikbaarheid van spelers. In de eredivisie spelen tennissers die in de top 150 à 200 van de wereld staan. Daar hebben we er niet al te veel van in Nederland. De spoeling is dus dun. Dankzij sponsor Horsman & Co is er in ieder geval een goed team bijeen gebracht met drie vertrouwde gezichten. Andreea Ehritt Vanc is de afgelopen jaren steeds van grote waarde gebleken voor ons team. Ook dit jaar kunnen we weer een beroep op haar doen. Zij is de afgelopen jaren echt wel het ‘gezicht’ van het eredivisieteam geworden. Niet voor niets siert zij het affiche van dit jaar! Yuliya Beygelzimer speelde in 2007 mee en was ook voor 2008 de eerste keus. Helaas gooide een voetblessure toen roet in het eten en moest zij op het laatste moment afzeggen. Het derde vertrouwde gezicht is Melle van Gemerden, die de afgelopen jaren ook al deel uitmaakte van het Dekker-team. Melle is lang geplaagd door blessures en heeft diverse hernia-operaties ondergaan. We zijn blij dat hij dit jaar toch weer van de partij is.

Dit seizoen nieuw bij TV Dekker Tennis zijn Selima Sfar (Tunesië) en Linda Sentis. Linda heeft jarenlang op het hoogste niveau in Nederland geacteerd en besloot na de masters van verleden jaar een (klein) stapje terug te doen. Nu speelt ze bij TV Dekker Tennis. In de voorjaarscompetitie bleek ze onverslaanbaar in het tweede gemengde team, dat uitkomt in de eerste klasse.

Bij de heren hebben we twee nieuwe gezichten: Bruno Echagaray en Santiago Gonzalez Torre. Zij hebben een hoogste ranking van ongeveer plaats 150 op de ATP-lijst en komen uit voor het Mexicaanse Davis Cup-team.

Meer gegevens over de spelers staan op de pagina ‘Het eerste gemengd’. Het programma, de stand en de uitslagen kunt u lezen op de pagina ‘Stand, wedstrijdschema en uitslagen’.

Op welke dagen wordt er gespeeld?

De wedstrijddagen zijn zaterdag 23, zondag 24 en woensdag 27 mei, zaterdag 30 mei en zondag 31 mei, dinsdag 2 en donderdag 2 juni. De play-offs zijn op 6 en 7 juni.

Wie speler er nog meer?

De andere teams in deze eredivisiecompetitie zijn:

Leimonias (Den Haag), de Manege (Apeldoorn), BLTV (Breda), LTC Meppel, Amstelpark (Amsterdam), Geldrop Banen (Geldrop) en Popey GS (Amsterdam).

De thuiswedstrijden zijn op 24 en 30 mei tegen respectievelijk de Manege en Meppel en de week daarop op 2 en 4 juni tegen Geldrop en Popeye.

Meer gegevens over de andere teams vindt u onder de categorie ‘De andere teams’ in de kolom rechts (onder de kalender).

Daarbij de kanttekening dat de eredivisie begint als ook Roland Garros begint. Het kan dan zomaar zijn dat de beste spelers van de verenigingen in Parijs acte de présence geven.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: