jump to navigation

Au: 1-5 verlies 17 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

ELTV kwam op volle ‘oorlogssterkte’ naar Warmond. Nu zijn we natuurlijk dol op mooi tennis, maar dat hoeft niet altijd ten koste te gaan van ons team, vinden wij als supporters. Maar eerlijk is eerlijk: deze Eindhovense mannen waren vandaag te sterk.

De regen hield keurig op tijd op en onze nieuwe gravelbanen gedragen zich voorbeeldig: ze waren direct bespeelbaar. Bart had de eer om de eerste single te spelen tegen Paul Haarhuis. Mocht er iemand denken dat Paul Haarhuis het tennissen verleerd zou zijn of een slechte conditie zou hebben: nee dus. Topfit en gretig. Hij had snel een break te pakken en gaf die eerste set niet meer uit handen. In de tweede set kon Bart erg goed bijblijven, maar zijn allerlaatste servicegame (op 5-6) ging naar Paul.
Menno stond inmiddels tegen Fernon Wibier tegen een soort muur te spelen. Wat Menno ook probeerde: de bal kwam altijd terug. Frustrerend. De eerste set ging met 6-1 en de tweede met 6-3 naar Wibier. Het was maar goed dat we geen wilgen op het park hebben, want Menno had zijn racket er maar al te graag in gehangen.
Robin dan, tegen Hendrik Jan Davids. Tja, kansloos leek dat wel met twee keer 6-0. Jasper tegen Jurriaan Berendes: twee keer 6-3, ook al voor ELTV.

Pffffffff, 0-4 na de singles, nee dat valt niet mee. Dan maar weer op de banken voor de dubbels. Jasper en Menno tegen Paul Haarhuis en Wim Lemkert. Als Paul al zo sterk in de enkel was, wat moest dat dan wel niet worden in de dubbel…? Die eerste set maakten Jasper en Menno het de ELTV’ers knap lastig. Pas op 5-6 leverden ze een game in, maar ja, dat was dan wel meteen het einde van de eerste set! In de tweede set was het sneller gedaan. Het werd 6-2 en daarmee was de tussenstand op 5-0 gekomen.

Dan de partij van Robin en Bart tegen Hendrik Jan Davids en Fernon Wibier. Al vroeg een break, jawel voor ‘ons’. En die break werd vastgehouden. Zo was daar om half vijf zo waar de eerste setwinst van de dag! In de tweede set probeerden Fernon en Hendrik Jan er alles aan te doen om een break te forceren. Dat lukte echter niet en het werd 6-6.  In de daaropvolgende tiebreak pakten Bart en Robin direct het eerste punt af. In rap tempo werd het 6-3 en met drie matchpunten mocht Bart serveren. Die liet nog een keer zien dat zijn service een sterk wapen is, want met een ace maakte hij het laatste punt. Hoera! 

Nou ja, hoera… OK, een punt is een punt, maar het is maar de vraag of het genoeg is. We hadden toch eigenlijk wel twee puntjes moeten halen vandaag. Het is nu afwachten wat de inhaalwedstrijden gaan brengen. ELTV loopt een wedstrijd achter, en Deurne (de tegenstander van volgende week) eveneens. En wat er vandaag wel of niet gespeeld is, weet ik nog niet. Zodra ik meer weet, vul ik de standen weer in.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: