jump to navigation

10 mei: Leeuwenbergh – TV Dekker/Horsman 10 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Om maar met de deur in huis te vallen: het is 3 – 3 geworden. En wat was het spannend!

Maar laat ik bij het begin beginnen. Iets over twaalven arriveerde ik bij het park van TC Leeuwenbergh. Ik had de eer de eerste Dekker-supporter te zijn.  Gelukkig zouden er velen volgen; we waren ouderwets aanwezig bij ons herenteam.

Nog steeds geen Sijmen. Gelukkig had Bart zich vrij kunnen maken en kon hij zijn waarde voor het team laten blijken in de eerste single. Hij speelde tegen Jasper van de Zwan. Een beetje ‘warrelige’ eerste set. Met lange ralley’s, mooie punten, complete afzwaaiers en wat breaks over en weer. Met 6-4 ging de set naar Bart. In de tweede set ging het gelijk op en dat mondt dan uit in een tiebreak. Daarin kwam Bart een mini-break achter, maar hij snoepte zijn tegenstander het setpunt af en won de tiebreak met 8-6.
Menno had inmiddels zijn handen vol aan Kevin Boelhouwer. De eerste set ging redelijk eenvoudig naar Menno (6-3), maar de tweede en derde set gingen naar Kevin.

Onze Jasper trad aan tegen Bobby de Goeijen en Robin tegen Jimmy Schneider. Jasper heeft het lastig. Na de verloren eerste set (6-3), haalt hij in de tweede alle trucjes uit de trukendoos en wisselt zijn slagen zoveel mogelijk af. Dat geeft een gelijkopgaande strijd tot 4-4. Dan wordt hij gebroken, waarna zijn tegenstander de wedstrijd uitserveert (6-4).
Robin bekijkt wat zijn kansen zijn in deze single. Hij neemt geen overbodige risico’s met zijn net herstelde schouder. In een goed uur is hij van de baan met een 6-2 en 6-1 nederlaag.

Tja, dat is een teleurstellende tussenstand. We hadden liever 2-2 gezien, maar het is toch echt 3-1. Alle aandacht en hoop gaan dus uit naar de dubbels.  Die gaan om 16.45 uur gelijktijdig de baan op. Jasper van de Zwan/Kevin Boelhouwer tegen onze Jasper en Menno. In de tweede dubbel staan Jimmy/Bobby tegenover Robin/Bart. Eerst maar even die laatste partij onder de loep nemen.  Een prachtige eerste set. De dubbels geven elkaar niet veel toe. Een tiebreak moet de doorslag geven. Ook die is spannend maar wordt met 7-4 door de onzen gewonnen. In de tweede set is het verzet van Bobby/Jimmy gebroken. Heel eenvoudig walsen Robin en Bart met 6-0 over hun tegenstanders heen. Om zes uur zijn ze klaar.

Het aanwezige Dekker-publiek pakt de stoelen op en gaat naar de andere kant: daar staan Jasper en Menno te knokken om in de wedstrijd te blijven. Hun tegenstanders pakten de eerste set met 7-5. In de tweede set komen Menno en Jasper met 3-0 voor, maar die break leveren ze weer in en het wordt 3-3. Op dat moment schuiven wij aan bij die wedstrijd (de banen 1 en 2 liggen bij Leeuwenbergh in de lengterichting in elkaars verlengde). Het wordt 4-4 en 4-5.  Het leeuwenbergh-dubbel serveert om in de wedstrijd te blijven, maar het punt wordt ze afgepakt. De tweede set is binnen!

Die derde set is ongemeen spannend. Weer een snelle break van Menno en Jasper, maar de game daarop wordt die alweer ingeleverd. Het gaat daarna gelijk op. Het wordt 4-5 en in de daardopvolgende game krijgen Menno en Jasper het eerste matchpunt. Het wordt echter 5-5 en vervolgens 5-6. Weer komen er matchpunten, maar het wordt 6-6. Tiebreak. Ik geef de cijfers: 0-1/0-2 (break)/1-2/1-3/1-4/2-4/2-5 (break)/3-5 (re-break)/3-6/4-6/5-6/5-7.
Pffffffffffff, niet vergeten adem te halen. Maar – hoera – het punt is binnen. Het is tegen half acht. Wat een wedstrijd en wat een broodnodig punt.

Volgende week weer een thuiswedstrijd: we gaan ELTV ontvangen. Zorg dat je erbij bent!

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: