jump to navigation

3 mei: Venlo wint met 5-1 4 mei 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Van onze gast-verslaggeefster Lony
De vierde competitiedag moest ons herenteam naar Venlo. Het schema op internet vertelde dat ze om half tien aanwezig moesten zijn. Maar de captain van Venlo was er nog niet en kwam voorlopig ook niet. Zijn teamgenoten gingen maar eens bellen waar hij bleef; het bleek dat hij in de veronderstelling was dat hij om half twaalf aanwezig moest zijn. Hij stond nog onder de douche en haastte zich met grote spoed naar het mooie tennispark De Schaapsdijk. Hij arriveerde om twee minuten voor half elf, wat betekende dat de partijen konden starten.

De voertaal deze dag was Engels, omdat in het team van Venlo vier spelers de Duitse nationaliteit hebben. We hadden ook nog te kampen met nogal wat tegenslag, omdat good old Bart wegens persoonlijke verplichtingen in het buitenland niet kon meespelen. Daarnaast was Sijmen nog niet geheel hersteld van zijn enkelblessure en kon Jasper ook nog niet voluit spelen vanwege een schouderblessure. Maar gelukkig was Martijn ook weer over uit Engeland en kon hij deze week weer meespelen. Onze troef van vorige week, Melle van Gemerden, kon niet mee naar Venlo, omdat hij moest invallen in het tweede gemengde team, dat kampioensaspiraties heeft in de 1e klasse gemengd.

Zo reisden Sijmen, Jasper, Menno en Martijn naar Venlo zonder invallers en hoopten ze hier nog een paar puntjes te kunnen scoren.

Sijmen speelde de eerste single tegen Kevin Degen en Menno de tweede tegen Sacha Hessen. Sijmen, nog niet geheel hersteld van zijn enkelblessure, merkte tijdens het inspelen dat het met zijn blessure nog niet goed ging. Toen hij direct nadat de wedstrijd gestart was al drie aces om zijn oren kreeg, besloot hij te wedstrijd te staken, om erger te voorkomen. En omdat we geen reservespelers hadden, moest hij ook de dubbel opgeven. We hadden al direct een achterstand van 2-0.

Menno startte zijn partij tegen Sache Hesse met een dubbele fout en direct daarna een ace. Wat moest dat worden…… Direct daarna werd het sproeisysteem op de baan ernaast in werking gezet, waardoor hij ook nog even van slag was. Maar Menno kwam er steeds beter in, maar moest top spelen om wat te kunnen inbrengen tegen deze goede tegenstander. Helaas verloor Menno op 2-2 zijn service en speelde Sacha de set uit. De tweede set ging gelijk op. Menno kreeg in totaal twee keer de kans om te breaken, maar kon deze breakpunten niet verzilveren. De tegenstander was op deze belangrijke momenten zeer alert en uiteindelijk eindigde deze set in een tiebreak. Deze werd met 2-7 gewonnen door Sacha.

Inmiddels was Jasper met zijn wedstrijd tegen Sebastian Schlosser begonnen op de net gesproeide baan. Net als Menno startte hij met een dubbele fout, een netbal en een dropshot. Hoezoe last van een schouderblessure? Jasper trok alles uit de kast, maar ook hij kon het helaas niet redden tegen deze goed spelende Duitser.

Dan moest Martijn de eer maar redden. Hij was er erg op gebrand om te winnen, zodat hij met een tevreden gevoel weer naar huis kon, in Engeland. Hij speelde tegen Robert van Ewijk in de eerste set zijn tegenstander helemaal zoek: 6-0. De tweede set schakelde Robert over op een nieuwe taktiek: dropshots. En hieraan heeft Martijn niet alleen een gloeiende hekel, sterker nog hij had hier ook geen goed antwoord op. De tweede set ging hierdoor naar Robert. De derde set was een ware thriller. Robert bleef zoveel mogelijk dropshots spelen en op de stand 2-3 werd Martijn gebroken. Maar hij hield zijn koppie erbij en op 3-4 brak hij terug. Daarna hield hij zijn eigen service, stand 5-4. Het einde van de set was helemaal spannend. Robert bleef proberen dropshots slaan, maar Martijn hield Robert met harde slagen op de baseline, waardoor het moeilijk was om zijn wapen in te zetten. Na een paar keer deuce, voordeel, nadeel, slaagde Martijn erin weer in om een matchpoint te krijgen. Dit keer lukte het hem om dit te verzilveren. Hoera, we hebben een punt!

Na een half uur pauze traden Jasper en Martijn aan voor de dubbel tegen Jens Janssen en Sebastian Schlosser. Zouden we nog een tweede punt kunnen verdienen? De eerste set werden Jasper en Martijn al snel gebroken, maar zij rechtten hun rug en op de stand van 2-4 moesten de tegenstanders hun service inleveren. De set eindigde uiteindelijk in een tiebreak die helaas werd verloren. De tweede set ging al snel de goede kant op: de tegenstanders moesten hun service inleveren. Maar op de stand 4-2 zetten zij er nog een tandje bij, waardoor Jasper en Martijn hun service verloren. Daarna kwamen onze jongens er niet meer aan te pas. De tweede set ging met 4-6 naar de tegenstanders.

De einduitslag was 5-1 voor Tennisclub Venlo. Maar we blijven strijden om in de eredivisie Heren te blijven. A.s. zondag uit tegen Leeuwenbergh in Leidschendam, dat overigens op Koninginnedag de inhaalwedstrijd ook met dezelfde cijfers van Venlo als TV Dekker/Hormsan verloor. De wedstrijd tegen Leeuwenbergh zal dus een belangrijke dag worden voor het verdere verloop van de competitie.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: