jump to navigation

26 april: 4-2 overwinning 26 april 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

De zondag begon met regen. Buienradar gaf aan dat het rond 12.00 uur droog kon zijn. Dus werd er gewacht. Om half twaalf gaf buienradar aan dat het om 13.30 uur droog zou zijn. Dus werd er gewacht. Uiteindelijk gingen de eerste twee singles om 14.15 uur de baan op. Een hoeraatje overigens voor onze nieuwe banen met nieuwe drainage, want ondanks de langdurige regen, kon er gespeeld worden.

Het slechte nieuws van vandaag was dat Jasper verleden week geblesseerd was geraakt in de laatste game van de dubbel. De blessureboeg wordt almaar groter…
Het goede nieuws was dat Melle het team kwam versterken. Melle speelde dan ook de eerste single en trad aan tegen Sabin Tigu. Op de andere baan speelde Bart tegen Yoran Verschoor. Melle had zijn handen vol aan zijn tegenstander;  in de eerste set was een break op 2-2 echter voldoende voor de setwinst. In de tweede set, tja, wat gebeurde er, zullen we zeggen een dip? Het werd in elk geval 6-0 voor Sabin Tigu. In de derde set schakelde Melle een tandje bij en stelde  hij met 6-2 de wedstrijdwinst veilig.

Bart speelde mooie, lange ralley’s tegen Yoran Verschoor. Met een sterke service en een groeiende vastheid wist Bart in twee sets het punt voor TV Dekker/Horsman binnen te halen. Hij was net dertig seconden eerder klaar dan Melle op baan 1. In de eerste set werd het 6-3, in de tweede 6-4.

Menno nam het in de derde single op tegen Stefan Weeda. Zijn strijd duurde twee uur. Hij had dit keer echter twee tegenstanders: Stefan Weeda en zichzelf. In de eerste set was hij de sterkste met 6-2. In de tweede set ging het tot 3-3 nog goed, daarna wist Menno zijn service niet meer te houden (3-6). In de derde set nam het gemopper van Menno toe. Stefan profiteerde optimaal. Met rake klappen wist hij, ondanks een opkomende schouderblessure, na bijna twee uur de derde set en daarmee ook de wedstrijd met 2-6 te winnen.

De vierde single werd gespeeld door Martijn. Jawel, speciaal overgekomen uit Engeland.  TOS heeft Belgen, Venlo Duitsers en wij hebben een Nederlandse Engelsman. Zijn tegenstander: Chris Berkouwer. Ik ging eerst wat foto’s maken en richtte mijn lens op de baseline. Want daar staat Martijn altijd. Maar wat schetst mijn verbazing: Martijn verdwijnt uit beeld… op weg naar het net.  Het moet niet gekker worden…
Die eerste set ging helemaal gelijk op tot 6-6. De tiebreak was met 7-4 voor Martijn. In de tweede set stoomde Martijn op naar 4-0, er volgde een break tegen (4-1), weer een break (5-1) en de winst van de partij was met 6-1 voor Martijn. Voor zijn doen een snelle partij: anderhalf uur.

Met een tussenstand van 3-1 begonnen we aan de dubbels. Melle en Bart speelden tegen Sabin Tigu en Rick Schalkers. Ze gingen om 19.10 uur de baan op. Veel ervaring in samen spelen hadden ze niet. Het sprankelde dan ook niet echt in die eerste set, maar die ging wel keurig gelijk op tot 5-6. Bart wist zijn service juist op dat moment niet te houden en de eerste set ging met 5-7 naar de Nieuwerkerkers.
In de tweede set was er ook geen enkele break en het werd weer 5-6. Bart maakte 6-6: tiebreak. Verschillende breaks, maar met 7-5 was de tiebreak voor onze mannen, die in de laatste games en de tiebreak meer scherpte hadden. In de derde set konden ze die opgaande lijn vasthouden: 6-2.

De andere dubbel werd gespeeld door Martijn en Menno tegen Stefan Weeda en Yoran Verschoor. Ook hier dus een nieuw dubbel. Martijn kon op 2-1 zijn service niet houden, en in de achtste game evenmin: 2-6. In de tweede set ging het ook bij Menno en Martijn beter lopen: 6-4. De dubbelpartijen gingen aardig gelijk op, en we zagen beide partijen ongeveer gelijktijdig kantelen. Deze dubbel had echter een andere afloop, want er waren wat breaks over en weer, met uiteindelijk Stefan en Yoran die aan het langste eind trokken: 3-6.

Daarmee kwam de eindstand om half tien op 4-2 te staan. Vooral het laatste uur werd het weer een erg koud werkje om langs de baan te zitten. Maar het was zeker de moeite waard. We hebben alweer prachtig tennis gezien. Ook belangrijk: het waren weer sportieve wedstrijden. En dat het attractief tennis was, bleek wel uit het feit dat, ondanks de kou, de meeste toeschouwers tot het eind toe zijn gebleven.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: