jump to navigation

19 april: 6-0 nederlaag 19 april 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Vandaag voerde de competitie mij naar het Brabantse Bergeijk.  Na een goede kop koffie op het terras gingen de eerste partijen de baan op. Menno speelde tegen Michiel Antheunis en Bart tgen Maxime Braeckman. De beide tegenstanders hebben in zowel het enkelspel als voor de dubbel een 1 op hun pasje staan. Geen geringe opgave dus voor Menno en Bart.

Menno pakte echter brutaalweg de eerste servicebeurt van zijn tegenstander af en kwam met 3-0 voor. Bij 2-4 werd hij teruggebroken en de strijd ging tot 5-5 gelijk op. Menno komt dan op eigen service met 15-40 achter, maar wint de game toch nog, om vervolgens zijn tegenstander te breken. Na precies een uur spelen is de de eerste set dan voor Menno. In de tweede set komt Michiel Antheunis een breek voor in de vijfde game, bij de stand van 4-3 behoudt Michiel eerst zelf zijn service om vervolgens Menno nogmaals te breken: 6-3.
De derde set verloopt heel anders: Menno kan pas in de zesde game zijn eigen service houden en ziet geen kans meer het zijn tegenstander heel moeilijk te maken. De partij is met 6-1 in de derde set na ruim twee uur tennis afgelopen.

Bart is dan al een kwartiertje klaar. Bart speelt lange ralley’s en lange tijd is het niet te voorspellen wie er zal winnen. In de eerste set gaat de strijd vrijwel gelijk op tot 5-4 voor Maxime Braeckman. Als Bart serveert om in de set te blijven, weet Maxime echter te breken: 6-4.
De tweede set geeft een vrijwel identiek beeld. Lange ralley’s, mooi tennis, een vroege breek, en re-breek. Het wordt 5-4 en in de laatste game verliest Bart dan opnieuw zijn service: 6-4.

Een tussenstand van 2-0 lag in de lijn der verwachtingen met deze sterke tegenstanders. Het Dekker-legioen op de tribune is echter vol goede moed voor het vervolg van de dag.

Jasper neemt het op tegen Thomas Rohof. Jasper heeft nog wat last van de kuit-blessure die hij verleden week opliep. We zien dan ook dat Jasper heel korte ballen laat lopen. De eerste set is ongemeen spannend.Jasper komt met 5-3 achter, maar weet dat weer goed te maken. Op 6-5 wordt Jasper echter opnieuw gebroken: 7-5.
In de tweede set wordt Jasper bij de stand van 2-2 gebroken. Als Thomas op 4-2 nogmaals een game afpakt, kan hij zelf voor de setwinst serveren: 6-2.

Stefan Aarts is de tegenstander van Robin. Robin speelt nu toch een enkelspel, doordat Sijmen verleden week geblesseerd is geraakt. Maar eens kijken wat dat wordt… Het eerste punt is voor Robin, die gewoon met een breek begint. Eigen service, en weer een breek. In korte tijd komt hij dus met 3-0 voor. We gaan er eens extra voor zitten. Robin wint de eerste set met 6-2. In de tweede set gaat Stefan harder serveren en menen wij al wat van vermoeidheid bij Robin te bespeuren.  Er zijn wat breeks over en weer en het wordt 6-3 voor Stefan.
Dat wordt dus een derde set. De gezellige TOS-supporters zijn bang dat de benen van Robin dit niet vol kunnen houden. Zelf zie ik Robin echter al een paar keer naar zijn schouder grijpen. Beetje overbelasting? Het wordt echter ‘gewoon’ 3-3. Dan wordt Robin gebroken, 4-3. Stefan behoudt zijn service en het is zaak dat Robin zijn service behoudt om in de wedstrijd te blijven. Het wordt drie keer deuce. Bij het eerste wedstrijdpunt voor Stefan slaat Robin een dubbele fout: 6-3 voor Stefan.

Wie er meegeteld heeft, leest nu dus een tussenstand van 4-0. Nu zijn wij altijd erg goed in de dubbels, dus 4-2 zit er nog in… Margje masseert de schouder van Robin en verder moeten warme waterstralen de vermoeide spieren wat soepelers maken.

Zo rond 17.00 uur gaan de dubbels de baan op. Menno en Jasper nemen het op tegen Stefan en Maxime. Een spannende partij met van de zijde van Menno en Jasper veel beter tennis dan verleden week. De eerste set wordt door de Dekker-mannen in de tie-break met 10-8 gewonnen. De tweede set gaat met 6-4 naar TOS. De derde set vliegen niet alleen de ballen over en weer, maar gaan er ook wat (TOS) -rackets de hekken in. Misschien helpt dat dan toch, want de derde set gaat met 7-5 naar Stefan en Maxime.

De partij tussen Bart en Robin tegen Michiel en Sander van Dongen is dan al afgelopen. Om de narigheid voor ons team compleet te maken, krijgt Robin last van zijn hamstrings. Bart probeert voor twee te lopen, wat hem heel vaak wonderwel lukt. Heel veel punten weet hij op loopvermogen nog te redden, maar het is zo wel vechten tegen de bierkaai. Met twee keer 6-4 wordt ook deze wedstrijd verloren.

Zo is het dus 6-0 geworden. De uitslag doet vermoeden dan het een makkie voor TOS was, maar niets is minder waar. Er is voor ieder punt gestreden. We schieten er alleen niets mee op, want nul punten blijft nul punten. Als toeschouwers kunnen we zeggen dat we een dag prachtig tennis hebben gezien. Dat we bijzonder sportieve wedstrijden hebben gezien en dat we hebben genoten van de sfeer op het mooie park van TOS.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: