jump to navigation

5-1 winst tegen Bastion Baselaar 13 april 2009

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Hoera, de competitie is weer begonnen. Tweede Paasdag, de zon schijnt, de banen liggen er strak en verzorgd bij. Het is alleen nog wat frisjes bij aanvang van de wedstrijd, maar, zo zijn we allemaal overtuigd: dat wordt wel beter.

De tegenstander van vandaag is Bastion Baselaar uit Rosmalen/’s-Hertogenbosch. In 2003 zijn we dat team ook al eens tegengekomen. Toen speelden we uit. Nu thuis. Beide teams hebben spelers die er in ‘toen’ ook al bij waren. En ik ben er ook nog altijd bij, nog altijd als supporter.

Bart van Delft is nieuw in ons herenteam en staat op 1. Dat betekent dat hij de eerste herensingle speelt. Menno van de Bor staat op 2, en dat is dus de tweede herensingle. Bart speelt tegen Niels de Kok, Menno tegen Patrick Kur die Bas Snelders vervangt. Aan Menno de eer om het eerste punt van de competitie te pakken. Hij is redelijk snel klaar met zijn partij en wint in twee keer 6-4. Bart wil zijn debuut in dit team graag wat inhoud geven: hij gebruikt drie sets om van Niels de Kok te winnen: 6-4, 5-7 en 6-3.

Het is hartverwarmend die eerste twee punten, maar de rest van ons toeschouwers wordt niet zo erg verwarmd. Het is nog altijd veel kouder dan we hadden verwacht en we gebruiken de pauze tussen de singles allemaal om iets warms te eten of te drinken.

Sijmen de Lange speelt de derde single tegen Bram Kaffener. Sijmen zoals vanouds rustig bewegend en overtuigend, wint met 6-3 en 6-2. Zijn tegenstander heeft problemen met onze mooie nieuwe banen. Tja, die liggen er pas twee weken in en zijn nog wat zacht achter de baseline. Maar om nu zo te mopperen op die banen… Aan de andere kant: als je niet weet hoe die baan 1 er tot voor kort bij lag! Was dat wel het geval geweest, dan had Bram vast zijn mond gehouden.

Jasper de Regt is uiteraard ook al met zijn partij begonnen. Hij speelt tegen Maurice Jacobs. Lange ralley’s, dat kon wel eens wat meer tijd gaan kosten. De eerste set gaat met 6-3 naar Jasper. In de tweede set komt hij eerst een break achter, maar komt weer gelijk. Op 5-4 zien we wat missers en mensen die het kunnen weten (zijn ouders) vermoeden dat Jasper last van kramp heeft. Het wordt 5-5 en dan wordt Jasper gebroken. Er volgt een blessurebehandeling. Massage moet de onwillige dijbeenspier weer op gang helpen. Jasper verliest de tweede set met 5-7. Een derde set dus. Ai, als dat maar goed gaat met die kramp…
De spanning in de partij houdt ons nog een beetje warm, maar die wind is zo gemeen koud. Er zijn ook steeds minder supporters, iedereen vlucht naar binnen. Ha, dan hebben ze pech, want wij zien Jasper zich langzaam van 1-0, 1-1 en 2-1 naar 3-1, 4-1, 5-1 en 6-1 vechten. Beide spelers hebben last van verkrampte spieren. Zó koud is het! De partij duurt bovendien al met al drieënhalf uur! Om 16.45 uur schudden ze elkaar de hand. Daarmee zijn alle singles voor onze mannen!

Het duurt dan wel even voordat de dubbels de baan op gaan. Bart en Robin (Verbeet) gaan het eerst de baan op tegen Patrick Kur en Bram Kaffener. Een nieuwe combinatie, die er prima uitziet. Heel eenvoudig (en snel, fijn met die kou!) is het in de eerste set 6-2. Mmmm, te vroeg gejuicht, de tweede set gaat met 3-6 verloren. De derde set zit de schwung er weer in: nogmaals 6-2.

Jasper en Menno zijn dan inmiddels de strijd aangegaan met Niels en Maurice. We verplaatsen ons dus naar de andere baan, waar wel wat support gewenst is. Menno en Jasper staan namelijk met 1-3 achter. Het mag niet baten: de eerste set gaat met 2-6 verloren. Bij de supporters (de echte volhouders) gaat de consumptie van koffie, warme chocola, thee en rode wijn omhoog. Ik kan mijn pen niet meer vasthouden, zo verkleumd zijn mijn handen. De camera heb ik al lang opgeborgen: met gevoelloze handen is het lastig fotograferen.
In de tweede set komen we met 1-4 achter. Dan begint het beter te lopen bij Jasper en Menno en het wordt nog 4-5. De laatste game en daarmee de tweede set én de wedstrijd, gaat echter naar Niels en Maurice.

Met een uitslag van 5-1 kunnen we echter niet ontevreden zijn. We gaan snel naar binnen. Een beetje opwarmen. Als we horen dat het in Den Bosch 25 graden is geweest vandaag, hadden we misschien toch beter met een uitwedstrijd kunnen beginnen…

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: