jump to navigation

De zesde wedstrijd: uit tegen Popeye Gold Star 10 mei 2008

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Vandaag is een belangrijke dag. We móeten punten pakken om nog aanspraak te kunnen maken op deelname aan de play-offs. Yuri Schukin is dan ook voor vandaag opgetrommeld om ons te versterken. Het belooft dus op alle fronten een mooie tennisdag te worden, want het is stralend weer.Als we zo tegen elf uur aankomen op het park blijkt dat er een groot gay-evenement is op het park, een roze pinkstertoernooi. Voor de eredivisiewedstrijden betekent dat, dat er op andere banen gespeeld wordt dan normaal. Die banen liggen wat apart en daardoor mis je gezelligheid. Maar ja, het moet op de banen gebeuren. Helaas blijken die banen niet optimaal. Niet alleen onze spelers hebben het daar over, maar ook de spelers van Popeye mopperen over de kwaliteit van de banen. De organisatie lijkt ook niet helemaal optimaal. Zo is er geen water voor ons team en geen parasol voor de gasten. Vreemd.

Dat is het randgebeuren. Het gaat om de wedstrijden. Claire speelt tegen Renata Voracova. Geen naam die veel mensen iets zal zeggen, maar dit meisje staat zo rond plaats 120 op de wereldranglijst. Onze Claire staat nummer 850. Dat is een enorm verschil. Het lijkt me beslist niet leuk voor Claire om deze competitie steeds maar tegen veel sterkere meisjes te moeten spelen. Het klasseverschil is te groot. Met setstanden van 6-1 en 6-0 is Claire met een uurtje van de baan.

Andreea speelt tegen Renee Reinhard. Andreea begint helemaal fantastisch met twee games op love (waarvan er dus één een break is). Ze heeft twee sets van drie kwartier nodig om te winnen: 6-3 en 6-4. We gaan het bijna gewoon vinden, maar dat is het natuurlijk niet. Andreea heeft een goede dubbelranking, maar géén ranking in het enkelspel. En dat ze dan toch steeds maar weer haar puntje pakt, dat is klasse (zie ook de quotes voor uitspraken van Irfan!).

Na de damespartijen is het dus 1-1 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Om 12.45 uur begint Yuri tegen Dennis van Scheppingen. Een kwartiertje later begint Raemon tegen Jasper Smit.
Tja wat moet ik schrijven. Maar beginnen met de uitslagen: beide partijen gaan voor ons verloren. Yuri verliest de eerste, wint de tweede en verliest de derde set (alle setstanden 6-4). Raemon is in twee sets klaar; hij verliest met 6-4 en 7-5. De Popeye mannen staan goed te spelen, serveren sterk en raken steeds meer in een winning mood. Als ik dan terugdenk aan de eerste twee games uit de partij van Yuri: die duurden een kwartier en toen ik naar Dennis van Scheppingen keek, dacht ik: ah, die is nu al afgeschakeld. Yuri klaagde over de ballen, daar kon hij echt niet mee spelen. Later bekende hij ruiterlijk dat het gewoon in zijn hoofd niet goed zat. Het is nog even heel vreemd dat baan 2 (Raemon en Jasper zijn dan klaar) gesproeid wordt bij een stand van 4-4 in de derde set. Je kunt mij niet wijsmaken dat je daar geen last van hebt. Irfan ageert daar nog tegen, maar tevergeefs.

Na de enkelspelen is het dan 3-1. De dubbels kunnen het verschil niet maken. De damesdubbel gaat verloren met 6-2 en 6-3, waarbij onze dames met name in de tweede set goed partij gaven. In de herendubbel gaat Melle met Yuri proberen een punt te pakken. Maar er wordt nog steeds met dezelfde ballen gespeeld en Yuri is geen schim van de Yuri die we kennen. Een dubbel kun je nu eenmaal niet in je eentje winnen, dus ondanks het sterke spel van Melle in de eerste set gaat ook die wedstrijd verloren: 6-4 en 6-0.

Het valt niet altijd mee om supporter te zijn. Natuurlijk kunnen we genieten van mooi tennis, maar je wilt toch ook dat je team wint. We dippen en sippen een beetje mee. We kunnen verder niet veel doen. We zingen nog: “always look at the bright side of life”, maar het is toch wel even slikken. Tussen de roze tafelkleden drinken we nog een glas wijn. We komen tot de conclusie dat we een hele zaterdagavond en zondag hebben om de moraal weer op te vijzelen. Het team kan maandag weer op ons rekenen. Zoals wij op ons team kunnen rekenen, daarvan zijn we overtuigd.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: