jump to navigation

De vijfde wedstrijd: thuis tegen BLTV 4 mei 2008

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Na de euforie van de 6-0 overwinning tegen Griekspoor Zandvoort kwamen de toeschouwers welgemoed en vol overtuiging voor weer een mooie tennisdag naar het park. Het was prachtig weer en mooi tennis hebben we ook wel gezien, maar helaas verliepen de wedstrijden lang niet zoals we dat van tevoren gewild hadden. Net als gisteren begin ik maar met de einduitslag: het is 1-5 geworden voor BLTV.

Damessingles
Claire en Andreea gingen iets over elf uur de baan op. Claire moest het opnemen tegen Olga Kalyuzhnaya, de Nederlandse (laat je niet van de wijs brengen door die achternaam!) nummer 8 op de KNTLB ranglijst. Claire begon vol overtuiging aan de wedstrijd en was in menige lange slagenwisseling superieur aan haar tegenstandster. De eerste set was dan ook erg close, maar werd helaas voor ons net verloren met 5-7. In de tweede set kreeg Olga Kalyuzhnaya de geest en speelde ze bijna foutloos tennis. Ze probeerde de lange ralley te vermijden en kon Claire diverse keren op het verkeerde been zetten. Claire had onvoldoende antwoord op dit spel en moest in de tweede set buigen met 6-0. Dat het niet zo makkelijk ging mag blijken uit het feit dat de wedstrijd bijna twee uur in beslag nam.

Andreea was (dat begint een beetje haar gewoonte te worden) al lang klaar. Zij speelde tegen Laurette van der Knaap die kansloos was. Andreea speelde in de eerste set niet tégen haar tegenstandster maar mét haar tegenstandster. Het lijkt altijd een beetje een schaakspel: als ik de bal daar plaats, dan loopt ze daar naar toe, dan doe ik vervolgens zo’n bal en mocht ze die nog hebben, dan kan ik het zo en zo afmaken. De eerste set won Andreea op die manier met 6-0. In de tweede set had Laurette iets meer in te brengen, maar met 6-3 moest ze toch haar meerdere erkennen in Andreea.

Herensingles
Net als gisteren ging de tweede herensingle dus als eerste de baan op. Dat is iets wat veel mensen toch niet begrijpen. Maar het is niet zo dat als de tweede damessingle als eerste klaar is, de eerste herensingle dan de baan op gaat. Nee, de eerste herensingle komt op de baan van de eerste damessingle en de tweede herensingle op die van de tweede damessingle. Er waren dus mensen die welgemoed naar baan 14 verhuisden, want daar ging vast Raemon Sluiter spelen.

Maar ook Melle is natuurlijk een speler die fantastisch kan tennissen. Hij nam het op tegen Nicolas Todero, een Argentijn. Ik moet zeggen dat ik niet weet wie van de twee het hardste sloeg. Nicolas won het wellicht nog met serveren, maar in de ralleye was Melle, zeker in de eerste set, in ieder geval gevarieerder. Prachtige groundstrokes en passeerballen. Zijn dropshots mislukten helaas, maar in de eerste set waren zijn andere slagen goed genoeg om met 6-3 te winnen. De tweede set was ongemeen spannend. Die set verliep helemaal op service tot 6-5. Toen moest Todero serveren om in de wedstrijd te blijven en daar had hij opeens moeite mee. Melle kwam met 0-40 voor en had daarmee drie wedstrijdpunten. Het eerste punt werd weggewerkt met een ace; het tweede punt werd weggewerkt door een rare afzwaaier van Melle; het derde punt werd teniet gedaan na een mooie ralleye en een prachtig punt voor Todero. Zo werd het deuce, gevolgd door voordeel voor BLTV en gamewinst: 6-6. Een tiebreak moest dus de beslissing brengen.

Ik onderbreek hier even het verslag van de wedstrijd van Melle, want het is belangrijk te weten wat er op de andere baan gebeurde. Nadat Claire haar partij gespeeld had, waren daar inmiddels Raemon Sluiter en Matwé Middelkoop aan hun enkelspel begonnen. Raemon werd in zijn tweede servicebeurt gebroken, brak terug en werd weer gebroken. Ik vond het er zelf niet zo soepel uitzien en zei dat ik hoopte dat hij het vol zou houden en geen last zou krijgen van zijn schouder. Toen hij op een gegeven moment even gemasseerd werd en weer even later om de hoofdscheidsrechter vroeg, begon ik toch wel veel angstige vermoedens te krijgen. De set leverde Raemon in met 2-6. Hij is nog even op het bankje gaan zitten, maar besloot toen deze wedstrijd op te geven. Reglementair mocht hij dan wel in actie komen in de dubbel. Raemon ging direct de baan af voor een behandeling.
Op dat moment zat Melle in de slotfase van de tweede set. Natuurlijk heb je dat in de gaten. Vermoedelijk heeft dat de druk bij Melle alleen maar verhoogd: een 2-1 achterstand was niet bepaald wat we in gedachten hadden na drie singles.
De tiebreak van de tweede set begont met een minibreak en Todero liep uit naar 4-1. Melle kwam nog bij tot 4-5, maar werd toen weer gebroken waarna Todero zelf uit kon serveren: 7-4 in de tiebreak en setwinst voor BLTV.
In de derde set raakte Melle steeds meer geïrriteerd. Het wilde niet meer zo gaan als, met name, in de eerste set toen hij Toredo toch aardig onder de duim hield. Een bal die het park uitgeslagen werd, leverde hem een officiële waarschuwing op. Hij was na een break achterstand door hard te werken nog wel weer een break teruggekomen, maar werd prompt weer gebroken. Het was 1-5 voor we er erg in hadden. Melle wist toen nog een break te plaatsen, hield vervolgens zijn eigen service, maar toen Toredo voor de tweede keer voor de wedstrijd mocht serveren, maakte hij het af: 3-6.

Damesdubbel
Het publiek was behoorlijk aangeslagen. Raemon geblesseerd en de partij van Melle die zó kantelde, en dus een 3-1 achterstand. “Kom op”, riep Yvonne tegen menig toeschouwer, “het wordt gewoon nog 3-3”. Oké, positief blijven, dat is inderdaad belangrijk. En met die insteek gingen we naar de baan voor de damesdubbel. Ineens bleek dat er ook supporters uit Breda waren, die hun team goed aanmoedigden. Dat schoot er bij het Dekker-publilek wel eens bij in vandaag. Een combinatie van de teleurstelling en de warmte wellicht. Feit is dat de dames in de dubbel geen vuist konden maken. In de eerste set telde ik maar liefst acht breaks om bij 6-6 uit te komen. In de tiebreak leverden onze dames direct twee servicebeurten in, waarna ze tegen een achterstand aankeken die ze niet meer konden goed maken (3-7). In de tweede set lukte er bij de BLTV-dames steeds meer en bij onze meiden steeds minder. Claire had zichtbaar last van de warmte en vermoedelijk ook van de teleurstelling dat het allemaal heel anders liep dan we wilden. Ik zeg hier bewust ‘we’, omdat er toch echt sprake is van een hecht team en een band tussen publiek en team.

Na afloop van de damesdubbel werd officieel bekendgemaakt dat de herendubbel niet meer gespeeld werd, omdat het Dekker-team zich had teruggetrokken uit de dubbel.

Zo kwam er op de wedstrijdformulieren 1-5 te staan. En in plaats van onze positie op de ranglijst te verstevigen zijn we nu uit de topvier gekukeld. Zaterdag 10 mei wacht de uitwedstrijd tegen Popeye. Zeg alsjeblieft al je afspraken af en kom naar Amsterdam. Steun voor ons team is nu belangrijker dan ooit. Maandag (Tweede Pinksterdag) 12 mei is dan de laatste wedstrijd. Thuis tegen Groenekan, de huidige koploper.

Ik ga deze week een paar keer bij de trainingen kijken en zal ook daarover verslag doen op dit weblog. Blijf dus trouw even een kijkje nemen. Er worden binnenkort ook wat meer foto’s geplaatst.

Advertenties

Reacties»

1. Jasper van Rooden - 5 mei 2008

Tineke,
Erg mooi en duidelijk verslag. Is inderdaad belangrijk dat we als 1 man achter ons team blijven staan. Zaterdag en maandag worden spannende dagen. Laten we hopen dat iedereen dan fit en super gemotiveerd is!
Jasper (van R)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: