jump to navigation

De vierde wedstrijd: thuis tegen Griekspoor Zandvoort 3 mei 2008

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Dit keer val ik maar met de deur in huis: het is 6-0 geworden. Dat is natuurlijk een heerlijke uitslag, althans voor iedereen die TV Dekker Tennis een warm hart toedraagt. Toch ging dat allemaal niet zonder slag of stoot. Alleen al het feit dat het tot iets over zes uur duurde voordat alle wedstrijden gespeeld waren, geeft al aan dat er wel degelijk strijd geleverd is.

Om 11.00 uur ging Claire en Andreea de baan op. Claire speelde tegen Suzanne Trik en Andreea tegen Andrea van der Hurk.

In de partij tussen Claire en Suzanne waren, zeker in het begin, lange ralley’s te zien. Claire kwam een break voor in het begin van de set, maar werd in de achtste game weer teruggebroken. Suzanne pakte nogmaals de service van Claire en liep uit naar 3-5. In de negende game gaf de scheidsrechter een let bij een scorende bal van Claire in verband met een bal van de andere baan. Bij het volgende punt gebeurde hetzelfde, maar toen bij een scorende bal van Suzanne. Vreemd genoeg werd er toen géén let gegeven. Claire werd hier alleen maar extra gemotiveerd door en pakte de game: 4-5. Ze behielde haar volgende servicebeurt, en brak Suzanne vervolgens om daarna de set uit te serveren: 7-5.
In de tweede set had Suzanne Trik meer last van zichzelf dan van Claire en het werd 6-4.

Andreea en Andrea gingen in hun partij gelijk op tot 3-3. Andreea behield ook haar volgende servicebeurt, maar brak haar naamgenote vervolgens. Andrea serveerde daarna om in de set te blijven, maar Andreea snoepte ook deze servicebeurt af: 6-3.
In de tweede set liep onze Andreea heel snel uit omdat Andrea alleen haar eerste servicebeurt wist te behouden: 6-1. In een uurtje was de partij gespeeld en het eerste punt binnen. Want Claire deed er ruim een half uur langer over om haar tegenstandster de baas te worden.

Omdat Andreea zoveel eerder klaar was met de wedstrijd ging de tweede herensingle eerder de baan op: Melle tegen Marcus Hilpert.
De heren begonnen met een wederzijdse servicebreak om vervolgens gelijk op te gaan tot 4-4. Toen brak Melle de service van Marcus en serveerde hij zelf de set uit.
In de tweede set moesten we lang wachten op een break: pas in de achtste game was er sprake van een break. Helaas voor de Dekker-aanhang in het voordeel van Marcus, die vervolgens uitserveerde: 3-6.
Het wordt een beetje gewoonte om driesetters te spelen en als we ons ergens geen zorgen om hoeven te maken is het de conditite van Melle. De derde set kende maar liefst vijf breaks. De beslissende break viel in de achtste game, in het voordeel van Melle. Met een 5-3 voorsprong kon hij zelf de wedstrijd uitserveren, wat hij dan ook deed!

Raemon was inmiddels al klaar met zijn partij tegen Michel Koning. Hij begon weliswaar later, maar wist het karwei in twee sets te klaren: 7-5 en 6-3 en was een minuut of tien eerder klaar dan Melle.
Raemon komt, net als Melle, steeds beter op dreef. Ook tegen de sterk serverende Michel wist hij met prachtige slagen op maat zijn tegenstander de baas te blijven. In de eerste set ging de strijd gelijk op tot 5-5. Op dat moment brak Raemon de service van Michel en serveerde hij zelf de set uit.
In de tweede set kwam Raemon in de vierde game een break voor die hij niet meer weggaf.

Het veelkoppige publiek had duidelijk de smaak te pakken en bleef gelukkig ook voor de dubbels zitten. “Oh, dat wordt 6-0”, werd er stellig beweerd, maar zo sterk hadden de dubbels tot nu toe niet gepresteerd. Die punten moesten echt nog wel gehaald worden.

De damesdubbel begon rond 16.00 uur. Hoofdscheidsrechter Eric Savallen had de vorige thuiswedstrijd in gedachten (de dames stonden toen 3,5 uur op de baan), en gaf aan dat de herendubbel niet zou wachten totdat de dames klaar waren. De herendubbel begon rond 16.30 uur. Het is lastig kijken naar twee dubbels op naast elkaar liggende banen:  twee singles is al lastig, maar bij een dubbel staan er nu eenmaal nog meer mensen op de baan en is het moeilijk om alles te volgen.

De damesdubbel begon van de zijde van Zandvoort sterk. De Dekker-dames hadden in ieder geval hun handen vol aan dit tweetal. De strijd verliep op service tot 3-2 toen volgde er een break en een rebreak en het werd 4-4 en 5-4. Suzanne Trik mocht vervolgens serveren om in de set te blijven, maar dat is niet haar sterkste kant: het werd 6-4.
In de tweede set begon Andreea met serveren. De tweede servicegame was voor Suzanne Trik. Het was een game die minutenlang duurde en ontelbare malen deuce werd. Suzanne wist die game te behouden, maar er was blijkbaar toch iets geknakt. Claire serveerde voor 2-1 en vervolgens liepen onze dames uit naar 5-2. Andrea van de Hurk serveerde in de volgende game en dat leverde twee keer een wedstrijdpunt op voor onze dames. Het tweede punt werd verzilverd.
Hoera: 5-0 in de tussenstand.

Melle en Raemon namen het op tegen Michel en Marcus. De Dekker-mannen zijn duidelijk beter op elkaar ingespeeld en/of raken (weer) gewend aan het dubbelen. In de eerste set kwamen ze weliswaar nog met 0-3 achter, maar ze herstelden dat keurig en liepen uit naar 5-4 om vervolgens zelf uit te serveren.
In de tweede set kwamen ze in de derde game een break voor en die voorsprong wisten ze te behouden. Ondanks gekrakeel over ballen die wel of niet in of uit waren en scheidsrechterlijke dubieuze beslissingen. Soms wisten we niet meer wie er nu bepaalde of een bal goed of fout was: de scheidsrechter of de spelers. De tweede set eindigde in 6-4.

De eindstand kwam daarmee op 6-0. Zoals ik dit verslag al begon: een heerlijke uitslag. Die punten kunnen we goed gebruiken. We staan nu op een vierde plaats in de tussenstand. Die plaats is minimaal nodig om in aanmerking te komen voor de play-offs. Heeft u die data al in de agenda gezet? 7 en 8 juni. Maar eerst morgen de thuiswedstrijd tegen BLTV.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: