jump to navigation

De derde wedstrijd: uit tegen HIN/de Manege 1 mei 2008

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

De derde wedstrijddag voerde ons naar Apeldoorn. Bij aankomst (klokslag 11.00 uur) stonden de dames al in te spelen. Bij HIN/de Manege liggen de banen 1 en 2 niet bij elkaar, dus je moet een keuze maken: bij die single ga ik kijken. Of je loopt steeds heen en weer. We groeiden tussen 11.00 en 12.30 uur uit tot een ‘schare’ supporters van 12 mensen. Een beetje verdelen tussen de banen kan ook geen kwaad.

Eerst maar eens bij Claire kijken. Claire speelde tegen Neuza Silva, een Portugees meisje. Claire werd al snel gebroken en wist pas op 5-1 voldoende tegengas te geven. Ze knokte voor ieder punt om nog in de set te blijven, maar na een keer of vier deuce ging de laatste game naar Neuza Silva (6-1). In de tweede set ging de strijd veel gelijker op. Het was dan ook jammer dat er op 2-2 toch een break kwam, want het was een fraaie strijd en een derde set behoorde zeker niet tot de onmogelijkheden. Op 3-4 brak Claire, maar werd direct daarop weer teruggebroken. Zo werd het 4-5 en kon Silva het uitserveren: 6-4.

Andreea was toen al klaar met haar single tegen Pauline Wong. De eerste set heb ik zelf niet gezien, maar eindigde in 3-6 voor Andreea. De tweede set was zonder meer spannend. Andreea kwam voor met 4-2, maar werd weer teruggebroken. De strijd ging gelijk daarna op tot 5-5. Andreea behield haar service weer en wist de volgende game de service van haar tegenstander te breken: 5-7.

De heren gingen vrijwel direct na de damessingles de baan op. Raemon speelde tegen Konstantinos Economidis en Melle tegen Jesse Huta Galung. Ik blijf eerst bij Melle kijken. Die gaat voortvarend van start en loopt direct uit naar 3-0 met een break in de tweede game. Jesse breekt terug in de vijfde game en komt een break voor in de negende game (5-4), vervolgens serveert hij de set zelf uit. Jesse staat sterk te serveren en er zijn prachtige ralley’s te zien met van beide spelers machtige slagen.
In de tweede set loopt Jesse, nog altijd sterk serverend met diverse aces, snel uit naar 3-1. Melle weet dan nog een game te behouden, maar van 3-2 wordt het 4-4, 5-2 en 6-2.

Inmiddels is er een pendeldienst geweest tussen baan 1 en 2 en weet ik dat Raemon de eerste set gewonnen heeft met 6-2, maar de tweede verloren met 1-6. We komen in de derde set bij een 3-2 voorsprong voor Raemon bij baan 1. Hij heeft dan net gebroken en serveert zelf. Er volgt een lange game, met diverse keren deuce, die Raemon uiteindelijk weet te behouden. Dan volgt weer een break (5-2) en kan Raemon serveren voor de wedstrijd. Dat doet hij met onder andere twee aces: 6-2.

Met een tussenstand van 2-2 wordt het tijd om even te verpozen, voordat de damesdubbel de baan opgaat. Om 15.15 uur begint die wedstrijd, waarbij Claire en Andreea het tegen Neuza en Pauline op gaan nemen. Andreea begint met serveren en wordt gebroken, Neuza serveert en wordt gebroken, Claire serveert en wordt gebroken, Pauline serveert en wordt gebroken. Toch lijkt het dat Andreea en Claire beter spelen dan afgelopen zondag. Ondertussen is een donkere wolk boven het park komen drijven en begint het vervaarlijk te rommelen. Andreea serveert en komt op voorsprong. Dan gaat het gerommel gepaard met een lichtflitsen en onderbreekt de scheidsrechter onmiddellijk de wedstrijd. De menigte toeschouwers drentelt genoeglijk naar binnen, totdat de bui losbarst en iedereen ineens heel hard kan lopen.

Het wordt dan binnen een vrolijke boel. Een wijntje of een biertje, een gezellig muziekje en de sfeer zit er wel in. Het regent ondertussen behoorlijk, nee het giet, het hóóst en in no time staan de banen blank. Het reglement zegt dat de wedstrijd vandaag uitgespeeld moet worden en dat er niet al te lang gewacht mag worden voordat er naar een hal uitgeweken wordt. Om 16.15 uur wordt er door een inderhaast aangesloten microfoon verteld dat we naar Sporthal Kerschoten gaan en dat we daar om 17.00 uur verdergaan. Veel mensen haken dan af, anderen blijven op het park, maar de Dekker-supporters verkassen naar Kerschoten. Als we daar aankomen treffen we spelers en scheidsrechters in mineurstemming aan. Er is veel te weinig licht op de banen voor dit tennisniveau. Het zijn bovendien snelle banen en dat betekent (ook) dat de scheidsrechters met weinig licht die snelle ballen nooit kunnen beoordelen. Wat is wijsheid?

Na veel overleg wordt er besloten terug te gaan naar het park van de Manege. Daar wordt de wedstrijd hervat zodra de banen gedroogd zijn. Er worden sponsapparaten van Kerschoten meegenomen (daar zijn ook buitenbanen namelijk, maar die staan ook blank). Als dat allemaal gebeurd is en de banen bespeelbaar lijken, blijkt dat het lange wachten de spelers geen goed heeft gedaan. Stijfheid en weerbarstige spieren slaan toe. Neuza Silva heeft last van een elleboogblessure en daarmee geeft de Manege de damesdubbel op.
Raemon speelt liever niet verder omdat hij een beginnende pijn in de schouder voelt. Hij wil ernstiger voorkomen en het herendubbel wordt teruggetrokken. De eindstand van deze wat merkwaardig eindigende dag is daarmee 3-3.

En die blessures? Die zijn vást en zeker zaterdag weer helemaal over!

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: