jump to navigation

De tweede wedstrijd: uit tegen Leimonias 27 april 2008

Posted by eredivisietennis in Wedstrijdverslagen.
trackback

Spelen tegen Leimonias is altijd gezellig. Beide verenigingen hebben een mooi park en een hechte aanhang. De spelers kennen elkaar, het bestuur kent elkaar, kortom, het is gezellig.

We zijn om 11.15 uur op het park. Er zijn nog niet veel Dekker-aanhangers, maar in de loop van de dag groeit het supportersaantal toch zeker tot een man of 30, 35. De dames staan nog in te spelen maar beginnen al snel na onze komst aan de wedstrijd. Claire speelt tegen Kira Nagy, een Hongaarse. Ik hoor later op de tribune dat Tzipi Obziler woensdag aankomt en vanaf donderdag kan meespelen. Zij is al jarenlang van de partij bij Leimonias. Maar deze Kira is ook niet mis. Claire heeft niet veel in te brengen en verliest met 6-1 en 6-0. De rake klappen van Claire missen net de scherpte: net uit, in het net, terwijl bij Kira alles lukt. Ze weet goed te spreiden en alle ballen raken nog net de lijnen.

Andreea speelt tegen Marlot Meddens. Het ziet er bij Andreea allemaal weer heel verzorgd uit. Afwisseling in de slagen, diepe ballen, korte ballen, opkomen naar het net: het lijkt een erg makkelijk spelletje als je het zo ziet. Marlot wordt er moedeloos van, geloof ik. Andreea wint in twee sets met 6-4 en 6-0.

De heren gaan al snel de baan op. Raemon om 12.30 uur en Melle een kwartiertje later. Raemon speelt tegen Thiemo de Bakker die hij door en door kent. Hij vertelde gisteren dat hij wel uitkeek naar de partij. Heel snel komt hij op 4-0 voorsprong, maar Thiemo komt terug tot 4-4, Raemon houdt zijn service en breekt Thiemo: 6-4. In de tweede set pakt Thiemo op 3-2 een break voorsprong. Hij loopt uit naar 5-3 en probeert de set naar zich toe te trekken. Raemon houdt echter stand en maakt 5-4. Thiemo serveert dan de set toch uit. De derde set begint met een break voor Thiemo. Raemon kan die break niet meer ongedaan maken en krijgt op 5-3 zelfs al een matchpunt tegen. Dat weet hij nog weg te werken, maar de volgende game klinkt dan toch het “spel, set en wedstrijd” voor Leimonias.

Melle speelt tegen Stefan Wauters. Melle komt op 2-2 een break voor en loopt dan prettig uit naar 6-2. De tweede set verloopt bijna in spiegelbeeld: Stefan wint die set met 6-3.
Ook hier dus een derde set, die toevalligerwijs gelijktijdig begint met de derde set van Raemon en Thiemo. We hebben het idee dat we beide singles kunnen winnen, maar de Leimonaissupporters achter mij denken hetzelfde. Spannend, dus! Melle komt met 4-1 voor, Stefan breekt op 4-2 terug naar 4-3, maar Melle breekt dan weer naar 5-3. Hij mag zelf serveren voor de wedstrijd, krijgt drie matchpunten, maar heeft er aan één genoeg: met een ace maakt hij het af (6-3).

Alle aanwezigen gaan even vertreden. Het is lang zo druk niet als gisteren op ons eigen park, maar het is wel gezellig, omdat er natuurlijk ook gewone competitie gaande is. Met een 2-2 tussenstand gaan de dames om 15.45 uur de baan op. De zon is weg, de wind draait en grijze wolken hangen boven de bomen. Een handvol toeschouwers gaat naar de damesdubbel kijken. Claire en Andreea zijn in mijn ogen geen schim van gisteren, terwijl Kira en Marlot goed en met plezier staan te spelen. Het is in een minuut of 25 6-0. De tweede set begint direct weer met een break, maar de meiden staan wel te knokken. Ze proberen van alles om het spel te keren. Soms lijkt dat te lukken, maar pas op 4-0 weet Andreea haar service te houden en wordt het eerste punt binnengehaald. De miezerige regen die al een tijdje valt wordt steviger en scheidsrechter, coaches en spelers staan druk op de lijnen te vegen met schoenzolen om te kijken hoe glad het is. Conclusie: er wordt doorgespeeld. Het wordt 2-4, 3-4 en 3-5. De laatste game wordt krijgt het Leimonias dubbel twee matchpunten. Eén punt poetsen Claire en Andreea nog weg, maar het tweede wordt benut: 6-4.

De heren zijn dan net begonnen aan hun dubbel. Raemon en Melle tegen Thiemo en Amir Hadad. Amir kennen we al van voorgaande jaren. Hij is nog weer een paar kilootjes zwaarder dan verleden jaar, maar dat doet aan zijn tennisprestaties niets af, zo zal blijken. Melle en Raemon gaan er in de eerste set met 6-0 af. In de tweede set komen onze mannen nog een break voor (4-2), maar dat wordt snel gecorrigeerd, waarna Raemon en Melle geen punt meer maken: 6-4.

Daarmee komt de eindstand op 4-2 voor Leimonais.

Donderdag spelen we tegen de Manege in Apeldoorn. Ook daar wordt om 11.00 uur begonnen. Het is vast en zeker een leuk uitstapje op de vrije Hemelvaartsdag!

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: